Românul ştie mai bine

Mă uitam ieri şi alaltăieri la ştiri şi mă gândeam la un paradox care apare în cazul românilor. Românul se uită la stat ca şi la un tătuc. Tătucul stat ne dă butelie, tătucul stat ne construieşte case după ce apa le ia pe ale noastre (construite la 10 m de râu şi neasigurate, că ne doare în pulă de ele), tătucul stat ne dă apartamentu după ce vecinul se aruncă în aer cu tot cu butelia şi cu apartamentele dimprejur. Deci iată cât face statul pentru noi. Ne aşteptăm să facă, ni se pare normal să facă.

Nouă însă, nu ni se pare normal să facem ceea ce ni se cere, ceea ce ni se spune. Nu mă refer doar la datoria de cetăţeni, ci la lucruri simple, de fiecare zi, lucruri care ne ajută şi sunt pentru binele nostru. Cum ziceam, la ştiri vedeam un cretin care s-a urcat pe epavă la Costineşti, a sărit de acolo şi a suferit o fractură cervicală. Scria pe epava aia (din căte am văzut în imagini) că săritul în apă este periculos, dar noi ştim mai bine, ăia care au scris erau nişte tăntălăi fricoşi. După ce a venit o barcă a salvamarilor, l-au luat pe ăla, nişte băieţi care erau acolo pe epavă continuau să sară în apă, că doar ei nu pot păţi aşa.

O altă chestie, pe aceeaşi temă, este cea legată de turiştii care îşi fac poze cu urşii de pe lângă Braşov. O proastă vroia neapărat o poză cu ursul. Hai bă, fă poza aia, în morţii mă-tii, că pleacă ursul!, urla vaca către consort (la fel de retardat şi ăla), în timp ce se apropia tot mai tare de ursul care căuta de mâncare. Ce ar fi făcut dacă sărea ursul să o muşte? A, ştiu ce ar fi făcut: ar fi urlat că ambulanţa nu a ajuns într-un minut, ar fi comentat că trăim în România şi că asta e calitatea serviciilor medicale, ar fi bătut din gură că de ce nu erau jandarmi sau pădurari prin împrejurimi, ca să ţină animalele departe. Nici un moment nu i-ar fi trecut prin cap că e fost vina ei. Nu, o poză cu ursul, de pus pe haifaiv, merită!



Later edit:
Am mai găsit una bună: canicula. Ni se spune insistent, cu 3 zile înainte cum că nu trebuie ieşit pe la orele amiezii. Dar noi, nu! Ce ştiu cei de la salvare? Ce cod galben? Ne plimbăm pe la ora 1 dupamasă, că atunci pică cel mai bine promenada. Jumate din ea pe jos, cealaltă jumătate în ambulanţă, către spital.

4 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Si cand stai la coada sa dai bani statului te gandesti ca poate e vina ta, ca poate nu ai fost destul de precaut sau ca poate ai facut ceva gresit?

    Nu ma intelege gresit, ciumpalacii pot sa-si faca cate poze cu ursu' vor, iar cretinoizii aia pot sa sara in grup organizat in cap. ceea ce vreau sa zic e ca statul nu e totusi un tatel atat de responsabil  

  2. Un om...normal spunea...

    Nu, nu asta vreau sa zic. Statul e un tatel iresponsabil, fara indoiala, dar ideea mea era ca de multe ori se da vina pe el pentru lucruri care ar putea fi evitate usor.  

  3. Anonim spunea...

    Romanul e milog, stie sa ceara, dar nu stie sa protejeze ce are!  

  4. Anonim spunea...

    dude
    i feel you
    mare parte din noi suntem dobitoci

    şi ăia cu casele, si ăia cu ursul.....  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.