Scriam aici de statul român ca fiind privit de mulți precum un tătuc. Sigur că uneori e un tătuc crud, care te bate până te lasă lat, care își protejează copiii (adică funcționarii săi) și nu dă o ceapă degerată pe ceilalți.
Mă duc azi la Registrul Auto Român pentru informații privind recuperarea taxei de primă înmatriculare. Prima bucurie a fost că la numărul de telefon de la informații/programări nu răspundea nimeni. Așa că am decis să mă duc.
Las mașina afară, dau să intru. Mă ia în primire un individ cu atitudinea I am the law here and you are shit! Așa o fi fața mea. Asta e... Îmi spune ăsta Nu puteți intra, nu vedeți câtă lume e în curte! Îi spun că nu am treabă în curte și că vreau niște informații din clădire. Nu puteti intra! Bun, dați-mi dumneavoastră informațiile. Păi eu sunt de la pază! Păi atunci lăsați-mă să intru!
Mă lasă înăuntru și acolo cer niște informații. Citisem legea înainte, aveam doar o întrebare. Mai precis niște detalii de cerut.
Da, poftiți! (Plictisit)
Bună ziua, mă interesează... și .... Am citit în lege că și aș vrea...
Spuneți mai repede, că nu am timp!
Păi v-am spus la începutul frazei. Vă grăbiți undeva? Vă luați salariul și din banii mei, nu?
Nu fii impertinent!
Poate ne-a, tras de chiloți deodată, am ajuns să ne tutuim? Ce zici?
Ce vrei să știi? Zi odată!
După cum v-am spus, asta...și asta...
Îmi zice ăla, plictisit și lehămetit, ceea ce ma interesa și apoi plec să cer un formular. La acel ghișeu, directorul. Urla și făcea ordine, deși erau 5 oameni în față (nu mai mulți), fiecare pentru același formular. Plecați de aici,ce căutați aici? Păi bine, băi căcatule de Măgurean care ești tu director, ce crezi că făceam acolo? Așteptam calendare porno pe gratis? Vroiam să i-o trag la nevastă-ta? Eram în fața unui ghișeu, civilizat, la rând, așteptând un formular.
Evident, a trebuit să ieșim din acea parte a clădirii, pentru că la indicațiile directorului rahatului cu ochi care se credea mare și tare ghișeul s-a închis.
Așa te tratează uneori funcționarii statului, care știu că se pot pișa pe tine și nu prea ai ce le face. Mâine, reluam. Că poate avem noroc.

0 comentarii:


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.