Din nou indundaţii

Se ştie despre inundaţiile anuale, despre codul galben (portocaliu în unele zone), dar alaltăieri, în zi de lucru, majoritatea oamenilor ieşiţi pe la porţi în satele de pe traseul Baia Mare-Cluj fumau şi pălăvrăgeau pe bănci, ori beau bere. Era pe la ora 13.30, deja căldură, ce dracu!

Plouă de două zile în zona aceasa şi mâine văd parcă ştiri ce anunţă inundaţii, case luate de apă, oăameni care aşteaptă ajutorul armatei pentru curăţenie (ei vor da doar indicaţii) şi al statului pentru reconstrucţia caselor. De ce ar pune mâna să decolmateze canalele de scurgere din faţa caselor, să adâncească puţin şanţurile alea prin care se scurg apele pluviale? Ce, sunt proşti?

5 comentarii:

  1. Dan Terteci spunea...

    Am ajuns sa fim suprinsi ca vara ploua, iar iarna ninge!  

  2. Anonim spunea...

    nu sunt prosti, sunt doar romani destepti ce au vazut la televizor ca se poate primi si de-agata. Pentru ce sa munceasca daca pot aparea la stiri si au sanse sa primeasca o casa noua gratis!?  

  3. !nv3rt spunea...

    lasa mane ca nu peste tot traieste becali sa le faca case acum sigur ca le da statul dar cat le da ii alta problema
    treaba asta cu munca in folosul comunitatii ii discutabila cum ar putea ei sa sape canale crezi ca au excavatoare ,cu lucru manual ii greu pana dai la tarnacop.lopata + cred ca au fost proiectate pentru un alt nivel de precipitatii  

  4. Anonim spunea...

    Din cate tin eu minte, in iarna era o emisiune pe National TV unde se spunea de seceta care va fi in aceasta vara... ne speria cum ca nici apa de baut nu vom avea, dar la noi la Oradea mai mult a plouat vara asta decat soare...acum poate pt. alte zone ale tarii "profetia" are aplicabilitate...  

  5. Anonim spunea...

    mie imi place vremea asta... dar sincer, nu ar strica un pic de canicula! :D  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.