Pâine și circ

Se pare că, odată cu apropierea campaniei electorale și cu foamea de voturi, politicienii sunt dispuși ca, pentru moment, să dea populației și pâine mai multă, nu doar circul de care avem parte în cantități mari în fiecare zi. Așa cum romanii se linișteau atunci când primeau pâine și circ, se pare că și sindicatele care se revoltă acum pe bandă rulantă primesc pâine din ce în ce mai multă, care va avea însă un gust amar după alegeri. Ultimii din serie - medicii rezidenți. Că dacă profesorii au primit, ei de ce să nu primească. Probabil că vor urma alte categorii salariale. Ar trebui însă să se grăbească puțin, pentru că bunăvoința guvernului e scurtă. Atât de scurtă încât după alegeri probabil că va dispărea.

Porția de circ o primim din fotbal, unde Pițurcă a fost așteptat la aeroport precum un traficant internațional de arme, extrem de periculos. Autoritățile au reușit să îi pună sub urmărire pe Satana și pe Cavalerul Luminii. Lucrează din greu, se vede...

De obicei, în cadrul spectacolelor romane, se sacrificau sclavi sau prizonieri, ori condamnați la moarte, care erau trimiși să lupte în arenă, contra fiarelor sălbatice. Oare cine va fi sacrificat?

2 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Profesorii(care de fapt nu vor primi nimic),medicii si alte categorii de bugetari sunt folositi in lupta lor pentru putere,asmutiti unii impotriva celorlalti.Asta circ...Si inca ceva...credeti ca daca se vor face mariri vor merge intelectualii romani sa-i voteze pe unii sau pe altii? Eu zic ca-si baga picioarele ,pe buna dreptate!!!!  

  2. Anonim spunea...

    Asa e in pragul alegerilor...  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.