Nu îmi pasă

de ceilalţi, eu să ajung la moaşte!

Deloc un exemplu singular, chestia asta arată doar faptul că pe român nu îl interesează de altul, de cel care îi este aproape, decât atunci când acesta îl poate ajuta. Fie sub formă de vot (prosteală electorală), fie sub orice altă formă. După ce dispare scopul, dispare şi interesul.

Partea mai nasoală este că nimeni nu se gândeşte că acţiunile după legea junglei se pot întoarce ca un bumerang. Te îndeşi să atingi moaştele, calci vreo trei-patru bătrâni în picioare? Reuşeşti să ajungi mai departe, unde mulţimea este mai mare, mai nerăbdătoare, mai nepăsătoare. Şi atunci poate te calcă cineva pe tine pe gât. Ce ai rezolvat? NIMIC!

Reuşeşti să intri în intersecţie şi deşi ştii că nu vei trece, tot îi dai talpă ca să prinzi verdele? Vei bloca intersecţia, te vei alege cu un potop de urări de bine privind familia, mai ales mama personală, şi poate şi cu bara din spate zgâriată. Că celălalt a trecut pe verde, tu eşti BOU!

Nu ne interesează în general nimic, nici vecinii, nici oamenii de pe stradă. Poate nici nu trebuie să ne intereseze. Dar trebuie măcar să îi respectăm.

7 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Ei, vorba noastra romaneasca, noua sa ne fie bine!  

  2. Anonim spunea...

    treaba cu moastele e gretoasa. toti se acolo se bat cu pumnul in piept ce credinciosi sunt dar se calca in picioare ca niste buni crestini.  

  3. Un om...normal spunea...

    Da, chestia cu moaştele e doar un exemplu. Ar mai fi şi altele, ăsta e, din păcate, acum la ştiri.  

  4. Anonim spunea...

    Este "gena " imbrancelii la cozile de la carne,paine si alte alea...Unii au ramas asa de-atunci,altii au mostenit-o in varianta "imbunatatita"...  

  5. Anonim spunea...

    Bătrânii s-au călcat în picioare între ei. Este ceva indicibil cu aceştia, din oameni normali se transformă în animale folosindu-se de pretextul religios.
    Prostia şi bigotismul nu ţin cont de vârstă.  

  6. Un om...normal spunea...

    Cum spuneam mai sus, din păcate, chestiunea religioasă ține din păcate prima pagină a ziarelor acum. Mâine sau poimâine va fi altceva. Rămâne mentalitatea.  

  7. Anonim spunea...

    Lasa mai sa mai moara din ei ca oricum nu sunt bani de pensii si salarii...  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.