Efectul bulgarelui de zapada

Ma uitam ieri la Seara Campionilor, apoi am stat sa urmaresc comentariile si, ca de obicei, reporterii nu m-au dezamagit. urmaresc de o vreme stirile sportive ca subiect de distractie si amuzament, nu neaparat pentru informatiile (destuld e subtiri) pe care le dau. Sunt mondenitati, sunt can-can-uri si tot ce vrem, numai stiri sportive nu. Spuneam deci ca reporterii nu m-au dezamagit nici ieri. In primul rand, ei nu au pus intrebari, decat in rare situatii. De cele mai multe ori faceau afirmatii: Gica, un meci greu in seara asta... ori Domnule Ienei, multe vedete in aceasta seara pe teren... Credeau ca Ienei nu i-a vazut pe Figo, pe Raul ori pe ceilalti care au venit?
Pe de alta parte, reporterii au inceput sa puna intrebari in legatura cu sansele echipei noastre la Euro. Care sunt aproape nule, dar se pare ca ei vor cu orice pret sa obtina de la cineva o declaratie cum ca Romania sigur va castiga Europenele. Se pare ca efectul bulgarelui de zapada este extrem de vizibil in sport. Adica nu prea sunt sanse, pornim de la ideea ca a fi cumva, om face ceva, apoi incet-incet se acumuleaza un capital de incredere si siguranta de sine (normal pana la un punct, trebuie sa pleci cu un moral bun intr-o competitie), si de aici pana la siguranta si superoptimism nu mai este decat un pas. Pornim razboinici, pornim cu o atitudine de fiare, dar aproape intotdeauna ne intoarcem invinsi. Am patit asa si acum 10 ani, la Europene), a patit-o si Steaua, cu Middlesbrough si se pare ca vom pati la fel si la Europenele acestea. In loc sa avem o atitudine de invingator avem o atitudine mult prea optimista, dar bazata pe prea putine realitati concrete.

1 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    nu există stiri sportive, că nu aleargă nimeni când le prezintă.

    Experientele cu fotbalul ar trebui să ne convinga ca ar trebui sa ne uitam si la alte sporturi, nu numai la fotbalismele astea de doi lei  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.