Cateva filme



Un film care m-a facut de cateva ori sa ma intreb cand e bun filmul ori cand incepe actiunea?. Desi ideea e veche, ar fi iesit ceva cat de cat OK daca actiunea filmului ar fi fost ceva mai trepidanta, sau macar ceva mai bine inchegata. Din pacate, se "rupea" destul de des, iar incercarea de a prezenta 5 povesti unite printr-un fir comun nu prea da rezultatul asteptat.



Cu titlul original The Reaping, filmul este mai vechi, dar abia acum am apucat sa il vad. Film bun, cu o constructie ingenioasa a intrigii, finalul ofera o intorsatura neasteptata de situatie. Atat de neasteptata, incat pare ca ceva nu pusca.



Credeam ca perioada Razboilui Rece din filme, perioada cu rusii prosti si cu americanii (ori englezii, in cazul lui Bond) destepti s-a cam sfarsit. Adica, pana si Rambo a inceput sa se reprofileze. Uite ca acest film mi-a aratat ca inca nu s-a terminat si ca inca mai poate deveni sursa de inspiratie. Cam firava inspiratie insa. Am vazut filmul mai mult cu nostalgie, dar pana la urma, interpretandu-l in sesn strict de film de aventuri, ceea ce se doreste a fi, Indiana Jones ne ofera actiune, momente de umor, urmariri, lupte si un happy end. Ingredientele necesare unui asemenea film.
Si ne mai invata ceva: in cazul unei explozii nucleare, frigiderul este un loc sigur.

2 comentarii:

  1. miki spunea...

    daca nu am vazut niciunul o sa ajung in iad? dar sa stii ca indiana e pe lista to do. se va intampla chiar saptamana asta!  

  2. Anonim spunea...

    the reaping a fost o labareala maxima, daca nu era fetitza aia spooky filmul ar fi fost bun de adormit.  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.