Avem o ţară. Cum ne batem joc de ea?

Avem o ţară. România: Sau Rromânia, după cum îi spune Arhi. Cum ne batem joc de ea? Aşa, trimiţând două panarame cu pretenţii de cântăreţe în America. Sau dându-ne cu stângul în dreptul atunci când aveam mai mare nevoie să ne mobilizăm, atunci când lumea era cu ochii pe noi şi am reuşit în sfârşit să captăm atenţia pe care o cerusem de atâta vreme. Jucând penibil un meci pe care trebuia şi puteam sa îl câştigăm. Sau se poate şi în felul ăsta, oferind o muie clientului de pe urma căruia trăieşti.

Sigur, pe plan politic sodomizăm ţara cu aproape orice ocazie: votând într-un anume fel în capitală (şi se ştie că peştele de la cap se împute...), făcând pe cavalerul fără prihană şi fără pată al politicii, demascând abuzurile şi regimul preferenţial al colegilor tăi, în timp ce te scalzi în aceleaşi zoaie scârboase sau oferind credit unui naţionalist extremist care era cât pe ce să ajungă preşedinte in 2000.

Ne batem joc de ţară...tocmai mi-a venit în minte o chestie. Ţara este ceva abstract, ea trăieşte prin naţiunea/naţiunile care o locuiesc. Adică prin noi. Şi atunci...cum, ne batem joc de noi in fiecare zi?

8 comentarii:

  1. IT Psihoterapia spunea...

    Super tare chiar din titlu! Asa e!
    Scurt, concis, direct! Avem o tara frumoasa, inca bogata si ne batem joc de ea...ce naiba sa mai zic?! :(  

  2. !nv3rt spunea...

    http://www.youtube.com/watch?v=CqfNpsGDbjg

    LegEnD

    asta chiar daca ii tufa la cantat macar a facut lumea sa rada si chiar cred ca ar reusi in comedy
    dar caprele alea sunt jenante cu atitudinea aia de cacat ,ii valabila doar daca ai ceva skilzz dar la astea sunt 0  

  3. !nv3rt spunea...

    a si am uitat ce zdrente aveau pe ele
    jenant  

  4. Un om...normal spunea...

    @vorbartu': mulţumesc de apercieri. Se mai întâmplă să le nimeresc...:)
    @!nv3rt: Foarte tare! mulţumesc de link :) Astea două fufe erau ca două prostituate, care au fost penibile, nici măcar comice...  

  5. Anonim spunea...

    preferam sa pui " " la muie
    :D  

  6. Anonim spunea...

    Vad ca si tu esti pornit! Pe zi ce trece suntem din ce in ce mai delasatori... ne e rusine de cele mai multe ori ca suntem romani... Pacat de noi...putem mai mult decat doua tzoape care sa arate o imagine vulgara a tarii noastre... Nu stiu cum se face dar tara noastra apare doar in ipostaze negative, ba la ala cu emisiunea culinara Andy nu-stiu-cum-si-nu -imi-pasa, Indigo, hoti, tigani, bla bla. Eu nu simt ca ma integrez in vreo categorie mediatizata. Tare as vrea sa le demonstram ca noi romanii nu suntem creini, cersetoti, tigani, prostituate... na uite unde m-a dus pe mine postul tau! Hai ca m-am pornit si eu, dar nu stiu impotriva cui! :))  

  7. Anonim spunea...

    inainte sa se oftice toata blogosfera in legatura cu performantele muzicale ale fetelor de la Indiggo mai bine dati un search in youtube sa vedeti exact ce e cu "america`s got talent". e un show care accepta si talente (ca fosta castigatoare, Bianca Ryan care la 12 ani are o voce impresionanta) dar si diverse dezastre (a dat auditie un tip cu 2 batiste in loc de slip care se freca de o papusa gonflabila si unul care si`a bagat un scorpion in chiloti). astea de la Indiggo de aia cu ajuns "pe sticla", pentru factorul de ROTFLMAO. e regizat, nu ele au convins publicul si juriul, asa e show`ul.  

  8. miki spunea...

    ...si te-a suparat atat de atre incat ai dezertat?!  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.