Euro 2008

La fel ca si orice alta competitie sportiva de anvergura (Liga Campionilor, Campionatul Mondial ori Olimpiadele), Campionatul European o coteste din ce in ce mai mult spre afacere. Si cum stim ca romanii sunt buni afaceristi si scot bani si din piatra seaca, hai sa vedem cum se descurca si la Euro. In timp ce alte echipe au o groaza de suporteri si foarte multe materiale promotionale la vanzare, zice la gazeta ca Romanica a pierdut acest tren. Adica avem o groaza de probleme in Europa, avem tigani care ne fac de cacat in multe tari din vest, avem burtosi plin de aur in filmele promotionale ale Euro 2008, si cand avem si noi o sansa de a spala cat de cat obrazul patat, de a ne face cunoscuti si prin altceva, o dam in bara. Nu cred ca jumatate din populatia Elvetiei ar fi inceput sa poarte de luni tricouri de-ale echipei nationale, dar macar sa existe ceva decent, de imagine, ceva care sa atraga ochiul si sa semnaleze prezenta noastra acolo.
Faptul ca romanul nu face nimic decat impins de la spate si tinut strans in frau e deja dovedit. Faptul ca nu s-a schimbat mentalitatea aceasta este insa regretabil. Oficialii romani pierd deseori prilejuri bune de a tacea (in politica, in sport), iar cand trebuie sa fie vocali, sa isi faca semnalata prezenta, atunci nu fac nici un cuvant. Mentalitatea de merge si asa se pare ca nu prinde bine la UEFA, astfel incat o conferinta de presa tot a trebuit organizata. Obisnuiti cu desconsiderarea ziaristilor autohtoni, Piti&co au aplicat reteta si la St. Gallen. Dar, ce surpriza! Ziaristii straini nu au inghitit rahatul, lor nu le-a pasat ca Piti&co se supara ca prostii pe sat Dimpotriva, chiar si-au manifestat nemultumirea! Si mai mult, UEFA a indraznit sa ceara mai multe conferinte de presa! Acum, daca Romanica nu va castiga CE, probabil ca presa va fi de vina, pentru ca i-au incomodat si i-au obosit cu intrebarile.
Incepe sub asupicii favorabile acest CE. Presa nemultumita, UEFA nemultumita si ea, echipa Romaniei ca si inexistenta din punct de vedere al imaginii. Sa vedem ce facem luni. HAI ROMANIA!

3 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    eu cred că vom câştiga luni! :) aşa am pariat! :D

    cât despre opiniile elveţienilor despre naţionala noatră şi despre şansele noastre de a trece de grupă, am rămas plăcut surprins când am urmărit un reportaj realizat de gsp. elveţienii păreau foarte documentaţi asupra româniei. în special jurnalistul elveţian, căruia i se luase interviul. elveţienii sunt profesionişti desăvârşiţi... se vede pe ei că se documentează pentru orice eveniment de anvergură, pe care îl găzduiesc.

    personal, nu cred ce scrie în jurnalul. e doar încă un articol care încearcă să îl discrediteze pe piţurcă în relaţia sa cu presa. per ansamblu, piţurcă e cea mai bună opţiune pentru naţionala noastră de fotbal. şi cred eu că va rămâne aşa şi dacă nu ajungem în 1/4.  

  2. Anonim spunea...

    http://www.youtube.com
    /user/MARSHALANT0NESCU

    aici e discreditare la adresa ţării noastre! şi la prietenii lui! :)  

  3. Anonim spunea...

    nu la filmuleţele nevinovate ale englezilor. englezii nu sunt proşti... aşa sunt ei. :)  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.