Cotizatia

Revin la o tema abordata de mai multe ori in blog: serviciile medicale. Zice aici ca exista 5 spitale pregatite pentru presedintii participanti la summit. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Daca se intampla cumva sa ajunga la spital vreun participant la summit, stie ca trebuie sa dea spaga? Vor avea niste lei/euro cash la ei, ca sa primeasca un pat bun?

2. Oare Bush sau Putin stiu cat trebuie sa dea la portar, liftiera si asistenta? Daca nu, le spune Nicolaescu?

7 comentarii:

  1. Iris spunea...

    Nu vor da ei spaga pentru ca sunt VIP (Very Important Politician). Vine Nicolaescu dupa(sau inainte) si se ocupa el de asta.

    Oricum, daca in ziua aia ajungi la spital (unul din cele 5) poti sa fi sigur ca acei politicieni vor primi ingrijiri medicale inainte ta. "Norocul" tau ca platesti taxe si impozite si pentru ei.  

  2. Anonim spunea...

    Esti cam varza.  

  3. Un om...normal spunea...

    Pai nu, nu vor da spaga:)
    Dar ma gandesc doar ca e destul de nasol in spital sa ajungi ca om simplu :)  

  4. Iris spunea...

    Hah?!  

  5. Un om...normal spunea...

    @eu, iris: Ca om simplu (adica simplu platitor de impozite, fara a beneficia de vreun statut privilegiat - politician, vedeta TV, etc). Asta vroiam sa spun in comentariul de mai sus. Atunci "grija fata de pacient" este ca si inexistenta.
    @zoso: Atata vreme cat am vazut (se intampla in timpul orelor de vizita) cum a vorbit infirmiera care schimba niste chestii in salon cu un pacient care nu avusese bani marunti sa ii dea in acea dimineata, voi continua sa cred ca sistemul e putred pana la radacina. Sau de la radacina in sus, ca de fapt cred ca de acolo porneste vina.  

  6. Iris spunea...

    Am inteles comentariul tau.

    Pe al lui zoso nu l-am inteles.
    (Imi cer scuze ca nu am precizat.)

    Afirmatia mea de mai sus se bazeaza pe aceeazi parere, ca sistemul sanitar din Romania este o mizerie. Am patit-o pe propria mea piele. Un om care nu are o functie importanta, care nu are bani pentru spaga, este un zero atunci cand intra intr-un spital.

    Strabunica mea a avut o fractura de sold, medicul nu a vrut sa o opereze pana nu i-am adus banii ceruti. Nici macar o analiza nu i-au facut inainte de operatie (asistena a iesit si ne-a intrebat daca sufera de ceva si ce grupa de sange are !?!).  

  7. Un om...normal spunea...

    Nici eu, dar :(
    Se poate sa nu fie de acord cu pararea mea, ori in general cu blogul. Nu stiu...  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.