Bucuresti vs. Provincie (fotbal)

Incep prin a spune ca nu consider termenul de provincial pe care il aplica uneori locuitorii capitalei pentru cei care traiesc in afara Bucurestiului ca pe un termen peiorativ. Realist vorbind, acolo traiesc. In provincie. Nu in capitala. Si ca urmare, imi accept conditia de provincial.
Nu am intentia de a comenta aici meciul dintre Steaua si CFR Cluj. A fost comentat, intors pe toate fetele si a fost analizat din toate perspectivele (joc, can-can-uri, comportament al jucatorilor etc). Ceea ce nu inteleg este incrancenarea cu care este tratat meciul de suporterii ambelor echipe. A trecut. Ati vazut minunea? Viata continua si dupa meci. La fel chiar, Bucurestiul nu a devenit brusc mai bun ori mai curat, iar Clujul nu s-a transformat brusc in capitala tarii. Si totusi atunci, de unde incrancenarea asta? Iti sustii echipa favorita, dar nu transformi totul intr-un razboi cu miza politica. Sa mutam capitala la Cluj? Da' de ce nu e bine la Bucuresti?
Ne pisam pe capitala scandau fanii clujeni in timp ce isi faceau nevoile pe un gard in Bucuresti. Asta da dovada de civilizatie, ce sa zic!
Bine, ca nici cu fanii bucuresteni nu mi-e rusine. Au avut si ei portia de scandari si injurii la adresa clujenilor.
Ma uit la blogurile comentatorilor sportivi si ma surprinde gradul de imbecilitate si retardul profund de care dau dovada unii din cititori. Ma mir ca stiu folosi computerul. Serios. Comentarii precum toti ardelenii sunte-ti niste jegosi si imi bag p**a in gatu vostru de cacati sau dau m**e la mitici, cu steaua lor cu tot nu arata decat prostie crasa si retard mental profund, asociat cu imbecilitate si cretinism.
In final, o dedicatie:

0 comentarii:


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.