Nesimtitul roman la ski

Ca o continuare a articolului acesta a lui Zoso si a articolului acesta scris de Piticu (ordinea este "invers alfabetica") o sa va spun observatiile mele asupra nesimtirii romanului schior/snowboarder.
Asadar, omul nostru ajuns la partie vrea sa isi parcheze Jeep-ul, SUV-ul sau Hummer-ul (am vazut azi 2 la partie) cat mai aproape de instalatia de urcat. Normal, doar nu a venit sa dea jos din burta sau sa slabeasca, el a venit sa schieze. Si apoi...ce prostii sunt alea ca umbli prin zapada cu schiurile dupa tine. Daca s-ar putea parca pe partie, ar fi si mai bine. Negasind parcare (caci omul nu e matinal, si-a facut orele de somn), blocheaza fraierii care au parcat regulamentar. Sa astepte altii dupa el, doar nu e numai a lor partia!
La instalatia de cablu, coada e doar pentru prosti. Nu pierdem vremea la coada, mai bine mai facem o tura in timpul ala. Asa ca, cu schiuri peste gleznele celorlalti sau cu betele in coastele celor de dinainte, omul nostru ajunge la instalatia de urcat. Urca pana in varf, dar si aici trebuie sa iasa in evidenta. Fie face scheme pe cablu, fie striga dupa prietenii din varf, ca trebuie sa stie toata lumea ca a venit retardatul la ski. Si critica partia, desi nu a facut inca nici o tura. Deh...ochiul de "expert" vede totul!
Ne dam drumul din varf...o, the joy! In cazul unei caderi, omul nu elibereaza partia imediat, ci sta, asa, tamp, pret de vreo 2 minute. Pfui, 'tu-i dumnezeii ei de viata! Cum am cazut! Am vazut si noi asta, cretinule, daca nu vrei sa cadem si noi, dispari de pe partie! Apoi, omul se ridica in sila si coboara mai departe. Scheme, viraje, dar fara a constientiza ca mai sunt si altii pe partie. Ceilalti sa ma ocoleasca, ce, e numai partia lor! pare a-si spune cretinoidul de pe partie.
Ajuns jos, omului i se face sete. Merge o berica, dupa atata efort. Conduc? Nu-i bai, trece pana plec! se incurajeaza omul nostru. Ia berica (dupa impingerile de rigoare), o bea, mai face doua ture si pleaca.
Inca un week-end la ski. Abia astept sambata viitoare!

Iata cateva din pozele facute azi la partia din Cavnic, jud. Maramures. A nins proaspat, iar zapada a fost numai buna de placa!



4 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Te invidiez; eu azi am stat la 12 grade in Timisoara si ma gandeam ca a trecut prea repede iarna;
    Daca vrei sa scapi de amatorii impetinenti ai schiului, da-te pe partiile mai putin populate, respectiv mai dificile; acolo toata lumea poarta un respect reciproc pentru co-partieri si burtosii cu par pe spate lipsesc :)  

  2. Tix spunea...

    Dar ai luat atitudine vreodata impotriva acestor nemernici?  

  3. Anonim spunea...

    Nu sunt nemernici; asa pricep ei viata; sunt de compatimit si trebuie protejati ca o specie pe cale de disparitie. Mamele lor ar fi trebuit sa ia atitudine cu mult timp in urma.  

  4. Un om...normal spunea...

    @alexz: Ai dreptate, atata doar ca in zona mea nu prea sunt partii de mare dificultate. Sunt doar partiile usoare, unde se inghesuie tot "bizonul" mioritic.
    @ecologie umana: Da, iti dai seama ca nu imi place sa mi se bage unul in fata la urcare doar pentru ca asa vrea muschiu' lui. Ii mai intreb pe oameni: "Va grabiti tare?" sia alte d-astea subtile :), dar nu se prea prind.  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.