Memoria colectivă și prăpastia

CanCan a dat o știre acum vreo două zile cum că se află în posesia unei explozive casete în care o figură politică foarte cunoscută ar fi surprinsă în ipostaze nu tocmai măgulitoare. Mai mult, se părea că bomba va exploda în preajma alegerilor. Bomba însă s-a fâsâit și figura politică importantă a fost deconspirată ca și o politiciană de la PSD. Că nu o fi singura dintre politiciene care a făcut asta, cu siguranță. Cariere și ascensiuni politice fulminante se pot vedea, ce se află în spatele lor încă, putem doar să bănuim. Ceea ce rămâne însă e memoria colectivă, care o va reține pe doamnă cu instrumentul în gură. Și memoria colectivă nu uită, e de lungă durată. Fiecare personaj e caracterizat de o trăsătură definitorie, așa rămâne în amintirea oamenilor. Nasol să rămâi cu carnea în gură...

Tot despre politicieni, fără legătură cu doamna de mai sus.
Citeam ieri niște articole pe net și, din link în link, am ajuns la un articol semnat de Ion Mihai Pacepa. Nu cred că este cineva care să fie cât de cât interesat de perioada comunistă să nu fi citit Orizonturi Roșii. Dar nu asta e în chestiune, ci faptul că în articol Pacepa îl citează pe Tom Gallagher, o figură importantă din rândul celor care studiază istoria comunismului. Iată ce zice Gallagher:

Tom Gallagher [...] concluded that Romania had moved from a system of rigid equalitarianism to one of super-inequalitarism run by corrupt ex-Communists who pay lip service to democracy. This “new predatory elite” has “widened the gap between a parasitic state and a demoralized society.”
Nu e nimic nou, dar parcă m-am uitat mai cu scârbă la știrile de la ora 19...

4 comentarii:

  1. Dan Terteci spunea...

    Combaterea sexului oral, fie chiar si cel practicat de politicienii feminini, nu cred ca duce la cresterea nivelului de trai. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu astfel de practici din partea persoanelor publice... Desi... Ideea e sa nu devina publice si apucaturile lor!  

  2. Anonim spunea...

    Eu nu pricep de ce ar trebui sa ma intereseze pe mine ca aia a facut o muie.
    Sexul e ceva normal, personal care ni se intampla tuturor la un moment dat, deci nu vad de ce ar trebui sa faca cineva scandal pe tema asta  

  3. Anca Dionisie spunea...

    Subtire faza! Monica Lewinski si Clinon au facut-o...magistral,chiar daca n-au fost surprinsi! Nici macar la scandaluri de genu' asta nu exceleaza politicienii nostri!  

  4. Un om...normal spunea...

    Păi tocmai asta spuneam și eu, Dan și DeBlog. Că nu mă interesează faptul că a făcut o muie, că măgăreața a picat pe ea, dar că sunt și altele ca ea, doar neprinse.  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.