Fără reduceri

Pornind de la acest post al lui Seba, mă gândeam că am păţit cam acelaşi lucru în Real, în Baia Mare, deşi nu era zi de reduceri. Baia Mare este un oraş relativ mic, cu puţine centre comerciale în adevăratul sens al cuvântului, fără mall-uri şi magazine extravagante. Sigur, asta nu înseamnă mai puţini cocalari, dar asta e altă poveste.

Mă iau deci cu jumătatea mea (mai bună) să mergem să cumpărăm diferite lucruri necesare casei, dar aglomeraţia mă întâmpină de la intrare. Sigur că cei cu certificat de şmecher (maşini de teren sau maşini foarte scumpe) parchează fix în gura magazinului. Dacă ar fi drive-in…

Înăuntru, surpriză. Buluc de oameni la chestiile scumpe. Acum două săptămâni era ceva peşte la 40 de lei kg. Scump, doamnă, scump! Acum peştele e la 39 de lei, cu o placă mare pe care scrie REDUCERE. Oamenii se bulucesc.

Cred că îmi fac o afacere de succes. Reţeta e simplă: vinzi produse foatre scumpe, după care faci o campanie puternică pentru o reducere nesemnificativă. Dar tot reducere se numeşte, iar românul se va buluci ca bizonul. Pentru că dacă e la reducere, merită cumpărat, cine ştie când nd va fi bun…

3 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    mda, reducerile astea spala creierul romanului. Oricine vrea sa cumpere mai ieftin dar nu te iei la bataie cu toti pentru asta si nici nu o sa ma inghesui prin magazine respirand transpiratie fiecaruia pentru ca e mai ieftin cu 2,3,5 lei vreun produs.  

  2. Anonim spunea...

    Tocmai, asta spuneam. Că uneori reducerile nu merită osteneala, fiind nesemnificative în comparaţie cu preţul plătit.  

  3. Anonim spunea...

    E mania reducerilor, cand cumperi orbit orice, numai pentru ca a fost mai scump candva iar acum e un pic mai ieftin, sumperi fara sa ai nevoie!  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.