Spaga

Spuneam intr-un post anterior despre o initiativa conform careia s-ar legaliza atentiile primite de catre medici pentru exercitarea profesiei lor, pentru ducerea la indeplinire a juramantului lui Hipocrate, depus la inceputul carierei.
Iata ca sistemul sanitar continua sa faca victime si se pare ca spaga este cea care guverneaza inca lucrurile. Ceea ce ma intrebam uitandu-ma ieri la emisiunea lui Liviu Mihaiu in care acesta avea invitati doctori, directori de spitale si oameni din minister este urmatorul lucru: Nu cumva suntem de vina si noi, pacientii, ca perpetuam aceasta stare de fapt? Sigur ca daca 3 oameni dau spaga si tu nu, doctorul va fi tentat sa ii ia pe aceia primii la consultatie, si la tine se va uita ca la un rahat. Dar atunci, ce ar fi sa nu dea NIMENI spaga. Oare doctorul ar ignora toti pacientii si s-ar uita la ei ca la niste rahati in ploaie? Sau ar incepe sa isi faca meseria asa cum trebuie, pe salar si nu pe atentii?
Stiu foarte bine chestia cu salariile, sora mea este medic, nu as vrea sa bagatelizez situatia in care se afla cadrele medicale, dar cui nu-i convine, poate pleca. Se castiga destui bani in distributia de medicamente sau la firmele de cercetari/studii medicale...

2 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    La noi si cu spaga au gasit o solutie care sa fie favorabila si statului.Unde am mai auzit ca poti lua spaga atata timp cat platesti impozit pe ea?Daca ciupeste si statul e inregula.
    Cat despre ce ai zis despre noi pacientii,intr-adevar avem si noi o vina,poate cea mai mare,numai ca ideea e ca daca se hotaraste sa nu se mai dea spaga sa nu mai dea nimeni,pentru ca si unul singur daca da,cadrele medicale vor avea pretentia si de la ceilalti pacienti sa dea si fi sigur ca nu o sa se dea inapoi de la a-i ignora pe cei care nu dau.  

  2. Anonim spunea...

    Da, din pacate tocmai aici e buba: nu poti obliga pe toti oamenii sa NU dea spaga. ar fi fain sa ne hotaram: de maine nu mai dam spaga, NICIUNUL si noi, dar nu se poate asa. Si daca unul da si altul nu, oare cine are prioritate?  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.