Reciclare

Citesc în oraş şi pe nişte site-uri de "Marea Debarasare", acţiune care va avea loc pe 4 octombrie. Adică mâine. Am la birou o imprimantă stricată, nişte componente de computer defecte, deh, ca tot omul cu conştiinţă civică, doritor să respecte legea şi să nu strice mediul mai mult decât necesar.

Sun la cele 3 servicii din Baia Mare care se ocupă de chestia asta. Primul, un SRL, îmi spune: aduceţi dimneavoastră chestiile acelea la noi, că nimeni nu lucrează mâine şi oricum, nu avem maşină mare.Zic: nu sunteţi plătiţi pentru asta, nu încasaţi nişte bani, nu ar fi normal să vă faceţi datoria? Nu, mi se răspunde, că ştiţi, noi colectăm numai ce se aduce la noi...

Bun. Al doilea. Tot un SRL. La fel. Nu au maşină, nu lucrează mâine, etc. OK, îmi spun, al treilea serviciu este al primăriei. Ăştia trebuie să lucreze mâine. După ce încerc o jumătate de oră pe ambele numere (doar e instituţie de stat, se vorbeşte la telefoane pe banii contribuabilului), îmi răspunde o tanti plictisită, care spune că lucrează mâine, dar doar la cerere. Păi, aşa lucraţi tot timpul, zic eu, care e chestia atunci cu debarasarea? Nu pot să scot în stradă ceea ce am de aruncat? Ba da, spune tanti, dar nu e sigur ca vi le luăm. Dacă trece maşina pe acolo, vi le ia. Dacă nu, atunci sigur le ia cineva, poate o să le ia ţiganii, cu căruţa.

Deci aşa vrem să atingem noi ţinta de materiale reciclate pe cap de locuitor în UE. Cu ţiganii cu căruţa, cu firme care lucrează doar pe hârtie şi cu nepăsare. Merge şi aşa.

P.S. O să scot oricum toate obiectele, sperând că le ia cineva. Oricine. Dacă nu, tare mă simt tentat să le arunc la pubelă...

2 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    parca atunci cand s`au colectat electronice si electrocasnice vechi in bucuresti am auzit la stiri ca mult oameni nu au dat tot ce aveau vechi. poate s`au lovit si ei de asa organizare proasta.
    pana la urma ce ai facut? :)  

  2. Un om...normal spunea...

    Nu am vrut să le las afară, să nu le împrăștie careva ori să le arunce cât-colo, văyând că nu sunt bune de nimic. Le-am dus azi cu mașina de la birou la centrul de colectare.  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.