Turism şi grija faţă de client

Că la noi serviciile sunt de toată jena e un lucru bine ştiut. Că vînzătorul te scuipă dacă îl deranjezi de la lectura ziarului, iar e un lucru ştiut în aproape toate locurile. Ceea ce nu înţeleg eu (acum, după ce am citit un articol din Midi Libre) e cum de oamenii ăştia dela noi îşi închipuie că se va putea continua aşa la infinit.
Ziceam de un articol din Midi Libre (nu îl găsesc pe acum pe ediţia electronică) care arăta un oarecare regres al turismului în Franţa în aces an, contrabalansat pe de altă parte de turiştii din estul Europei: ruşi, cehi, slovaci, polonezi şi romani. Bănuiesc că ordinea era cea a numărului de turişti, dar articolul continua în timp ce turiştii din estul Europei găsesc servicii mai bune decît în ţările lor, chiar dacă puţin mai scumpe, turiştii din vestul europei se plîng deseori de lipsa serviciilor de calitate, de lipsa de eficienţă a celor care oferă serviciile şi de costul acestora, uneori disproporţionat cu oferta.
Adică, pentru cei din est sunt bune, pentru cei din vest nu. Dacă noi găsim nesatisfăcătoare serviciile din ţara noastră, oare cum le-or fi găsind străinii. Bastylica scrie despre excursia lui în Tenerife, unde am înţeles că serviciile au fost extraordinare. Nu merită oare să revii în astfel de locuri?

4 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    asta e ca si omul care are de toate dar vrea mai mult, iar cand are mai mult atunci vrea si mai mult si tot asa la nesfarsit.

    In Romania avem servicii nasoale si le gasim pe cele din vest mai bune, dar cei din vest care le au bune ar vrea sa le aiba si mai bune....

    Eu asa (vreau sa) inteleg ca se intampla.  

  2. Un om...normal spunea...

    Sieu cam asa inteleg, dar as vrea ca o data macar sa pot spune ca ma duc in Romania in concediu/excursie fara a-mi face probleme: oare o sa fie bine? oare nu voi avea neplaceri? oare o sa fe asa cum am vazut pe site/la agentie?  

  3. Anonim spunea...

    la tat' ni' greu :D  

  4. Anonim spunea...

    fă un calcul şi aproximează cât s-ar putea să ai de cheltuit maxim! şi apoi ia cu tine dublu! pe card, evident, că dacă îi iei în numerar, ţi-i fură hoţul! ;) :)  


 

Copyright Blogger Templates modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.